Social media is een verzamelnaam voor alle internet-toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te delen op een gebruiksvriendelijke en vaak leuke manier. Het gaat daarbij niet alleen om informatie in de vorm van tekst. Ook beelden, zoals foto’s en films van uw bedrijf of producten worden gedeeld via social media. Social media is enorm belangrijk om het bereik en de zichtbaarheid van uw bedrijf te vergroten.

Social media platforms

Er zijn een aantal bekende social media platforms die ieder op hun eigen manier geschikt kunnen zijn voor uw bedrijf.

Facebook
– Grootste sociale netwerk
– Groot bereik
– Adverteren
Instagram  
– Foto en videoplatform
– Jonge doelgroep
– Ideaal voor mobiel
Twitter  
– Real-time updates
– Gemakkelijk
– Reactie en gesprekken
LinkedIn  
– Professioneel
– Bedrijven onderling
– Werving medewerkers

Social media strategie

Het gebruik van social media is voor ieder bedrijf geschikt. Ook als het een klein bedrijfje is. Juist door gebruik van social media kan worden bespaard op andere marketing en reclamekosten. Het is hierbij belangrijk dat u een duidelijke strategie heeft over welke social media u wilt inzetten – eventueel in combinatie met uw website – en hoe dit wordt gerealiseerd. StudioJente maakt graag samen met u een social media plan om dit samen met u te bedenken.

Inrichting

Om goed onder de aandacht te komen binnen uw social media netwerk is het van belang dat uw social media op een goede manier worden ingericht. StudioJente is de expert in het professioneel inrichten van social media, zeker in combinatie met uw website. Door deze interactie komen bestaande en nieuwe klanten makkelijk en snel naar uw website.

Denkt u na over social media voor uw bedrijf en wilt hierover graag meer informatie, neem dan contact met ons op.